Productnaam
Zelfrijzend Bakmeel.
Ingrediënten
Ingrediënten: tarwebloem, rijsmiddelen (E4501, E500), maismeel.
Bewaar en/of gebruiksadvies
Bewaarvoorschriften: Koel en droog bewaren.(na openen afgesloten bewaren)
Gebruiksaanwijzing
Bereidingswijze: Benodigdheden: 300 g Koopmans Bakkers Zelfrijzend Bakmeel, 200 g roomboter of margarine, 160g witte basterdsuiker, 1kg zachtzure appels (ca. 6 stuks, bijv. Goudreinet of Elstar), eventueel bloem om het aanrecht mee te bestuiven, 1 ei, 50 g suiker, 2 a 3 tl kaneel, 75g rozijnen, 2 el custard of paneermeel, snufje zout (alles op kamertemperatuur). Springvorm met doorsnede 24 cm, mixer met deeghaken. Bereidingswijze: 1. Wel de rozijnen in lauwwarm water (+- 15 min.) en dep ze droog. 2. Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrische oven*) 180°C. 3. Vet de springvorm in met boter of gebruik een bakspray (bijv. Dr. Oetker). 4. Roer de boter in een beslagkom zacht en voeg de basterdsuiker toe. 5. Zeef het bakmeel en voeg dit samen met het zout en 2/3 van het losgeklopte ei toe. 6. Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend deeg. Laat het deeg circa 10 minuten in de koelkast rusten. 7. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd
Netto-inhoud:
500.00 GR
Leverancier:
Dr. Oetker Nederland B.V. Consumer Support Koopmans Antwoordnummer 7204 3800 TE Amersfoort